Надеждността на оборудването и качественото изпълнение гарантират бърза възвращаемост на инвестициите

Всеки инвеститор мечтае за ефективна и безотказна работа на една фотоволтаична система. Следователно стратегията за получаване на електричество от слънцето трябва да бъде добре анализирана на етапа на проектиране. Много е важно внимателно да се провери качеството на отделните компоненти на фотоволтаичната система.

Не забравяйте, че средният му експлоатационен живот се оценява на 25 години. За да се изплатят средствата, вложени във фотоволтаици, средно след 6-8 години, е необходимо да изберете фотоволтаични панели и инвертори с добри параметри: ефективност, скорост на работа и съвместимост с други елементи на системата.

Дължината и обхватът на гаранцията или репутацията на производителя също заслужават известно внимание. „АмонРа Енерджи“ АД доставя продукти на световни и уважавани производители, с което гарантира високо качество и надеждност.


Правилната работа на една фотоволтаична система също зависи от проектирането. Неправилната оценка на носещата способност или площта на покрива, както и неподходящото прокарване на кабелите, може да доведат до необходимост от коригиране на дизайна на системата на етапа на монтаж, което може да доведе до по-високи разходи поради забавяне на работата.


Често срещана грешка е и инвеститорите да избират недоказани изпълнители без опит в бранша. Тъй като популярността на фотоволтаиците нараства, на пазара за съжаление се появиха много псевдоспециалисти. Трябва да се отбележи, че качеството на една фотоволтаична система се изразява в нейната безаварийна работа и способността да генерира електричество без престой, което от своя страна прави възвръщаемостта на инвестицията по-бърза.

Това е важно и по отношение на пожари на фотоволтаични системи или възможни пренапрежения. Затова, ако решите да инсталирате фотоволтаици, научете как точно работи една фотоволтаична система и наемете надеждни професионалисти, които да реализират проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *