AC Ретрофит батерийна система, еднофазна 3kW с Литиева 5.1 kWh ESS батерия,майка с разширение до 20kWh , IP65 + AIO3

6768.00 лв. с ДДС

Тази иновативна акумулаторна система с модулен дизайн от инвертор и подчинена батерия, е подходящи за всякакви комбинации на енергийно обезпечаване и времево балансиране на производствен пик от соларна система.

Рентабилно решение за съхранение на енергия

Съхранението на енергия става все по-важна част от прехода към по-устойчиво енергийно бъдеще. Тъй като възобновяемите енергийни източници като слънчева и вятърна енергия стават все по-разпространени, съхранението на енергия е необходимо, за да се балансира непостоянният характер на тези източници и да се осигури надеждно и стабилно снабдяване с електроенергия.Едно решение, което набира популярност, са модернизираните батерии, които са проектирани да се добавят към съществуващи системи от слънчеви панели или други източници на енергия. Модернизираните батерии предлагат рентабилен начин за надграждане на съществуваща система с възможности за съхранение на енергия, без необходимост от цялостен ремонт на системата.Модернизираните батерии работят, като съхраняват излишната енергия, произведена от система от слънчеви панели през деня, и освобождават тази енергия по време на периоди на голямо търсене или когато слънчевото производство е ниско. Това помага да се намали зависимостта от мрежата и може да помогне на собствениците на жилища и бизнеса да спестят пари от сметките си за енергия.

Налични са различни опции за батерии за модернизация с различни размери, капацитет и химия, за да отговарят на нуждите на различни системи. Литиево-йонните батерии са популярен избор поради тяхната висока енергийна плътност и дълъг живот на цикъла, но други опции като оловно-киселинни или проточни батерии може да са по-подходящи за определени приложения.

Едно основно предимство на модернизираните батерии е тяхната рентабилност. Преоборудването на съществуваща система от слънчеви панели с батерия може да бъде много по-евтино от инсталирането на изцяло нова система за съхранение на енергия. Това прави модернизираните батерии особено привлекателна опция за тези, които вече разполагат със слънчева панелна система, но искат да добавят възможности за съхранение на енергия.

Освен че са рентабилни, модернизираните батерии са и относително лесни за инсталиране. Те могат да бъдат добавени към съществуваща слънчева панелна система с минимални модификации, а много модернизирани батерии се доставят с plug-and-play връзки за лесен монтаж.Модернизираните батерии също могат да помогнат за удължаване на живота на съществуваща система от слънчеви панели. Чрез добавяне на възможности за съхранение на енергия собствениците на жилища и фирмите могат по-добре да управляват потреблението на енергия и да намалят износването на своите слънчеви панели, което може да помогне за удължаване на живота им и увеличаване на общата им стойност.

Въпреки че модернизираните батерии са рентабилно решение за съхранение на енергия, важно е да изберете правилната батерия за вашите нужди. Фактори като размер на системата, енергийни нужди и очаквани модели на използване трябва да бъдат взети под внимание при избора на модернизирана батерия.

Ако се интересувате от добавяне на възможности за съхранение на енергия към вашата съществуваща система от слънчеви панели, модернизираните батерии може да са идеалното решение. Със своята рентабилност, лекота на инсталиране и възможност за удължаване на живота на вашата слънчева панелна система, SAJ модернизираните батерии са интелигентен избор за онези, които искат да се придвижат към по-устойчиво енергийно бъдеще.

 

Код: AS1-3KS-5.1 Категория: Етикет:

30 налични

През деня неравномерното производство генерирано от фотоволтаиците се съхранява и разпределя в денонощието за изглаждане на потребителската крива. Директно свързана към променливотоковата мрежа, AS1 може и да служи, като резервен източник на захранване в UPS режим. При Вградената литиева батерия може да бъде разширена от 5 kWh до 20kWh в зависимост от нуждите на потребителя. Приложима с всички видове соларни инвертори.

Предимства:

  • Напълно отговаря и на стационарни приложения – като съхранение на енергия
  • Няма ефект на саморазреждане
  • Може да се презарежда при всяко състояние на разреждане – без ефект на паметта
  • LiFePO4 е много безопасна технология,не самозапалване, не реагира с влага или с кислород
  • Всички клетки се доставят нови директно от производителя

Полезни файлове:

 

Допълнителна информация

Тегло 64 kg
Размери 186 × 650 × 738 mm
Серия

AS1-3KS-20.4

Енергиен капацитет (Wh)

20 480

Интерфейс

RS232 / RS485

Wi-Fi

Да – Локална / дистанционна интелигентна поддръжка на системата чрез смартфон. Системата има вградена функция за регулиране на реактивната мощност

Защита от прах и вода

IP65

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият да напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *