ПАКЕТ ЕВРОФИНАНСИРАНЕ ЗА ТОПЛА ВОДА ФОТОВОЛТАИЧЕН DC БОЙЛЕР

0.00 лв. с ДДС

Предимствата на PV-нагряване:
1. Фотоволтаичните модули имат значително по-голяма дълговечност в сравнение със слънчевите колектори. Някои производители дават 25-годишна продуктова гаранция за модулите си, а периодът на експлоатацията им е зачително по-дълъг.
2. Фотоволтаичните панели са по-тънки и по-леки от слънчевите колектори, което улеснява доставката, качването им на покрива и монтажа.
3. Нама необходимост от специален бойлер с топлообменник. За PV-нагряването е подходящ обикновен бойлер с електрически нагревател. Такъв бойлер е по-евтин, но в повечето случаи дори няма да се наложи покупката му, тъй като той вече е наличен в домакинството.
4. Не се изисква топлоносител и регулярната му смяна. Изключено е замръзване и кипване на системата. 5. Не са нужни тръби, изолация, помпа и много други компоненти, които са необходими за работа на слънчевите колектори и изискват регулярно обслужване. Цялата система е значително по-проста и надеждна.
6. През студения сезон КПД на фотоволтаичните модули се повишава, а КПД на слънчевите колектори се понижава. 7. Фотоволтаичните модули произвеждат постоянен ток, който прекрасно подхожда за използване в нагревателите. Преобразуването в променлив ток не се изисква. Следователно, не е нужен фотоволтаичен инвертор .Предназначение:
Устройството е предназначено за контрол загряването на бойлери захранвани от фотоволтаични панели.
Подържа температура на водата в бойлера Tb, според настроеното задание и хистерезис, като включва или изключва нагряването.
Следи тока и напрежението на фотоволтаичния панел и измерва моментната консумирана мощност.
Чрез режим “MPPT|” следи точката на максимална мощност от панела според моментното огряване от слънцето. По този начин се постига по ефективно използване на панела при слабо огряване от слънцето.
Технически данни:
Захранващо напрежение: 15 – 24V/0,5А DC
Адаптер: 24VDC
Изход за нагревател: MOSFET 320V/10A
Датчик за температура: Pt 1000 (-50 до +250 °С)
Обхват на измерване: -10 +120 °С
Единица за измерване: °С
Влажност: до 80%
Защита: IP2
Метална кутия
Възможност за стенен монтаж

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият да напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *