Индустриални батерии за пазарен арбитраж 1 MW

890000.00 лв. с ДДС

За да се използва разликата в цените на електроенергията и да се увеличи максимално печалбата на системата, може да се инсталира система за съхранение на батерии, която да съхранява излишната енергия, когато цените на електроенергията са ниски, и да я разрежда, когато цените са високи.

 

Код: BESS 1000 IBEX OPTION Категория:

3 налични

За да се използва разликата в цените на електроенергията и да се увеличи максимално печалбата на системата, може да се инсталира система за съхранение на батерии, която да съхранява излишната енергия, когато цените на електроенергията са ниски, и да я разрежда, когато цените са високи. В повечето случаи, това може да стане чрез настройка на интелигентен график за зареждане и разреждане. Или с облачна платформа BESS CLOUD AI, която автоматично арбитрира пазарните цени по минути и предвижда сезонните промени в цените на електроенергията.

За да се компенсира локалното ограничение на трансформатора, е важно да се гарантира, че зареждането и разреждането на батерията не надвишава капацитета на трансформатора. Това може да се постигне чрез наблюдение на натоварването на трансформатора и съответно регулиране на графика за зареждане и разреждане на батерията.

Ето няколко стъпки, които трябва да следвате, за да внедрите тази система:

Инсталирайте система за съхранение на батерии, която може да съхранява излишната енергия по време на ненатоварените часове, когато цените на електроенергията са ниски.
Настройте интелигентен график за зареждане и разреждане, който взема предвид времето от деня, деня от седмицата и сезонните промени в цените на електроенергията. Този график трябва да даде приоритет на зареждането на батерията по време на извънпиковите часове и разреждането й по време на пиковите часове, когато цените са високи.
Следете натоварването на трансформатора, за да се уверите, че зареждането и разреждането на батерията не надвишава нейния капацитет. Ако натоварването на трансформатора наближава лимита си, коригирайте графика за зареждане и разреждане на батерията, за да намалите натоварването на трансформатора.
Използвайте софтуер и инструменти за анализ на данни, за да оптимизирате графика за зареждане и разреждане въз основа на исторически цени и цени на електроенергията в реално време, както и други фактори като метеорологични условия и търсене на енергия.
Чрез внедряването на тази система е възможно да се намалят разходите за енергия, да се увеличи ефективността на системата и да се минимизира въздействието върху локалния трансформатор.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият да напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *